Ser du etter tekstiler med et rustikk design og som har en moderne vri? Da anbefaler vi tekstilene fra Colefax & Fowler. Produsenten har eksistert siden 1930 og er en av de ledende innen tekstilindustrien. Deres tekstiler brukes som putevar, overtrekk til alle slags møbler og som gardiner. Produsenten tilbyr mange ulike og unike tekstiler, så her vil du ha mye å velge mellom innenfor blant annet tekstur, mønster, og størrelser.

Hos Angleterre Interiør tilbyr vi tekstiler fra Colefax and Fowler, og kan også bistå deg med å innrede ditt hjem. Ta gjerne kontakt i dag eller kom innom butikken for en hyggelig og uforpliktende prat.

Deres Historie

Colefax & Fowler startet sin bedrift i 1930 med Sibyl Colefax, som var kjent for å være flink med innredning og tekstiler. Hennes gode nettverk med venner var det som satte i gang businessen, og firmaet ble kjent i USA og resten av verden i løpet av kort tid.

I starten besto selskapet kun av Sibyl, men etter noen år startet hun samarbeidet med John Fowler. Han hadde allerede jobbet en del med dette i tillegg til at han kunne male Chinoiserie-tapet for hånd. I 1939 endret selskapet navn til Sibyl Colefax & John Fowler. I 1950 døde Sibyl og i 1971 pensjonerte John Fowler seg, og da var selskapet eid av Nancy Lancaster. Siden dette, har ikke selskapet forandret seg så mye, da estetikken fortsatt er den samme og inspirert av gammel, engelsk interiør.

I dag er ikke fokuset bare på å innrede historiske bygninger. De jobber også med å kombinere det rustikke med det moderne slik at det passer det 21. århundret og private hjem. Denne unike måten å kombinere stiler på gjør at tekstilene har et helt spesielt utseende der det gamle er kombinert med det nye.

Kundelisten deres består av flere kjente navn som alt fra kongelige til kjendiser, og  Colefax & Fowler har faktisk dekorert flere av de mest kjente rommene eid av den Engelske kongefamilien. Det mest kjente er “The Audience Room” på Buckingham Palace.

Nancy Lancaster, som var deleier av Colefax & Fowler på 50-tallet, eide et hus på 39 Brook Street. Et av rommene malte hun en sterk gulfarge, og rommet kalles i dag “The Yellow Room”. Det har blitt et sentralt høydepunkt innen interiørets historie, og rommet har vært en viktig inspirasjon fremover i tid. I dag kan man si at det er det mest innflytelsesrike rommet innen Engelsk interiør, og mange lar seg inspirere selv 50 år etter. Rommet er nå vernet.

Det er en grunn til at Colefax & Fowler sine tekstiler har blitt en såpass anerkjent tekstilprodusent. Deres oppmerksomhet når det kommer til detaljer, kvalitet og kunst gjør at de har gjennomført en banebrytende business innen interiørverdenen. Du kan velge mellom alt fra tidløse design inspirert av det 19 århundre, til mer moderne og geometriske mønster fra vår tid. Colefax & Fowler er kjente for å kunne drive med gjenbruk av eldre design, men også holde seg oppdatert av nyere og moderne trender. Det er kontraster av gammelt og nytt som bringer en balanse i et rom. Slik sørger Colefax & Fowler for et vidt spektrum av design som garantert inspirerer enhver potensiell kjøper.

Les mer: «Interiørdesigner Oslo»

Kjøp Colefax and Fowler hos Angleterre Interiør i Oslo

Hørtes dette fristende ut? Det forstår vi veldig godt. Vi hos Angleterre Interiør har desidert Oslos største samling av tekstiler. Disse kan du kjøpe til dine møbler, nye gardiner eller andre ting. Våre interiørdesignere kan hjelpe deg med å finne det som kler deg. Det går an å trekke om møbel med tekstilet du kjøper, dette kan vi også utføre. Vi tilbyr gratis hjemmebesøk, slik kan du få hjelp med å finne ut hvordan du vil innrede din bolig. Ta kontakt i dag.       

Les mer: “Butikk” og “Tapeter

Se flere av våre prosjekter her.

Velkommen til oss for en hyggelig prat!